Nieuws

Terugblik op 2021

We dachten en hoopten dat we in 2021 minder last zouden hebben van corona. Helaas was dat maar ten dele waar. Ook in het afgelopen jaar moesten veel gasten hun plannen annuleren en kon er slechts door enkele groepen gebruik gemaakt worden van Caspershuus. De trekkershutten en de camping trokken wel extra bezoekers. Dat betekende dat er door de familie weer veel geklust kon worden in en rondom de boerderij. Binnen zijn er muren geïsoleerd en gesausd en in enkele slaapkamers zijn nieuwe vloeren gelegd. Op het erf is ook hard gewerkt. Aan de zijkant van het huis zijn bomen en planten gepoot en gezaaid en de borders bij de ruïne zijn opnieuw ingeplant. Het terras met verhoogd podium nadert zijn voltooiing.

Hieronder zijn nog enkele nieuwsfeiten van het afgelopen jaar:

Tweede hut geopend

Op 1 april is de tweede hut op de camping achter de schuur geopend. Voor meer informatie: zie bij ‘trekkershutten’.

Boomplantdag

Op 13 maart is de boomgaard bemest en zijn er nieuwe bomen gezet. Ook zijn er nieuwe boompjes/struiken voor een Gelderse Haag rondom de boomgaard aangeplant.

Caspershuus in het nieuwe jaarboek Achterhoek & Liemers

Op vrijdag 19 februari is in Bredevoort het nieuwe jaarboek Achterhoek & Liemers van het Gelders Genootschap gepresenteerd. In het jaarboek worden historische interieurs in Oost-Gelderland besproken. Er staan prachtige foto’s in van particuliere woonhuizen, boerderijen, café’s en winkels. Ook de keuken van Caspershuus wordt erin getoond en het tegeltableau van de schouw siert zelfs de buitenkant van het boek. De presentatie van het boek vond plaats in de koppelkerk en was online te volgen. Met onderstaande link is deze presentatie nog te zien: https://koppelkerk.nl/agenda/2021/02/19/-historische-interieurs-in-de-achterhoek-terugkijken/

Terugblik op 2020

2020 was een bijzonder jaar! Ook in en rondom Caspershuus. Vanwege alle corona-perikelen moesten er vele afspraken afgezegd worden. Slechts weinig gasten konden dit jaar gebruik maken van het huis en allerlei geplande afspraken moesten worden geannuleerd of zijn uitgesteld tot later. Dat was jammer.

Maar dit coronajaar kende ook een keerzijde: mede doordat veel familieleden niet elders hun vakantietijd doorbrachten, is er het afgelopen jaar in en rondom het huis veel geklust. Zelfs op erg warme dagen waren sommige familieleden niet te stuiten….

Wat is er zoal gebeurd?

  • de tweede trekkershut is verder afgemaakt;
  • bij de ruïne van het oude varkenshuusken is een nieuw terras met pergola gemaakt;
  • er is gewerkt aan een betere waterafvoer;
  • er zijn veel vogelhuisjes geplaatst;
  • verschillende slaapkamers zijn flink onder handen genomen;
  • er is een laadpaal geplaatst;
  • er is een nieuwe enddeur;
  • er is geschilderd, gepoetst en getuinierd…..